Kalfsvlees

Historie

Het ontstaan van kalfsvlees vindt zijn oorsprong in het verwaarden van bijproducten uit de melkveehouderij. De productie van melk, boter en kaas is onlosmakelijk verbonden met de geboorte van kalveren. Een melkkoe geeft geen melk als zij niet ieder jaar een kalf krijgt. De melkveehouder houdt een klein deel van de kalveren voor de uitbreiding van zijn melkveestapel. De overige kalveren gaan naar de kalverhouderijen op een leeftijd van minimaal twee weken. Zo worden bijproducten uit de melkveehouderij en de zuivelindustrie op een respectvolle wijze tot waarde gebracht. In professionele vorm bestaat de kalversector pas vanaf begin zestiger jaren van de twintigste eeuw. 


Kenmerken kalfsvlees

Peter’s Farm Kalfsvlees wordt gekenmerkt door de premium kwaliteit, malsheid en een hoog smaakgehalte. De bijzonder fijne structuur van ons kalfsvlees maakt het vlees voelbaar mals en veelzijdig in bereiding. Kalfsvlees in het algemeen is licht verteerbaar en arm aan cholesterol. Het Nederlandse Voedingscentrum geeft aan: kalfsvlees is rijk aan vitaminen en mineralen, zoals vitamine B1, vitamine D, eiwitten en ijzer. Kalfsvlees is een magere vleessoort, natriumarm en staat in de Schijf van Vijf


Voedingswaarden kalfsvlees

De officiële voedingswaarden van kalfsvlees worden bijgehouden door het Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO). NEVO is eigendom van het ministerie van VWS en wordt beheerd en onderhouden door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Klik hier voor de NEVO-tabel met de kalfsvleesproducten.


Veiligheidsinstructies

Volg bij elke stap van het bereiden van voedsel de vier voedselveiligheids- stappen. Peter’s Farm adviseert de Veiligheidsinstructies (SHI) van de USDA (United States Department of Agriculture) aan te houden. 

 

 

More about Peter's Farm?

Tip: look at our frequently asked questions, maybe we can help you to put you on the way?

Have a look at our brochure Have a look at our flyer

The 5 values of Peter's Farm

View above our corporate film

Better Life (Beter Leven)

Better Life Farmer Rob Foks is proud that he raises his calves under the better life mark of the Dutch Society for the Protection of Animals (De Nederlandse Dierenbescherming). In addition, he tries to make his company more and more sustainable.

View above the Better Life movie (in Dutch)

Webcam

Experience for yourself how much space and peace there is on a Peter's Farm.

  • The website of Peter's Farm uses cookies
  • Hide this message